Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Χαβιάρι από σαλιγκάρια κανείς;

Κάθε σαλιγκάρι γεννά περίπου 100 αβγά μια φορά το χρόνο.

Μια τόσο σπάνια λιχουδιά είναι λογικό να πωλείται προς 3.200 ευρώ το κιλό: μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκης πειραματίζονται με την παραγωγή λευκού χαβιαριού από ελληνικά σαλιγκάρια.

Βαζάκια των 30 γραμμαρίων, τα οποία θα τιμώνται 150 ευρώ, θα είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα σημεία της Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο, ελπίζουν οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Perrotis College. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: