Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

la mamart 2017 arts & crafts fair

Η έκθεση la mamart διοργανώνεται εδώ και 13 χρόνια στη Θεσσαλονίκη
κι αποτελεί έναν από τους καλλιτεχνικούς θεσμούς της πόλης.

Σκοπό της έχει την ανάδειξη, στήριξη και προώθηση αυτοδίδακτων χειροτεχνών – καλλιτεχνών γυναικών της πόλης μας. Είναι γυναίκες εργαζόμενες, μητέρες, νοικοκυρές, σύζυγοι, με καλλιτεχνικές ανησυχίες που μέσα από την ανάγκη τους για δημιουργία και καλλιτεχνική έκφραση έκαναν το χόμπι τους δουλειά. Είναι γυναίκες που στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά, προσπάθησε να βρει διέξοδο και να ισορροπήσει τους πολλαπλούς της ρόλους.

Η έκθεση φιλοξενεί πίνακες ζωγραφικής, κεραμικά, ζωγραφιστές νεροκολοκύθες, ζωγραφιστά t-shirts, κοσμήματα, τσάντες, γυναικεία και παιδικά αξεσουάρ, διακοσμητικά σπιτιού, origami, mandalas, πινιάτες, φυσικά καλλυντικά, παιχνίδια και αντικείμενα ντιζάιν. Είναι είτε έργα τέχνης, είτε εφαρμογές καλλιτεχνικού και εικαστικού περιεχομένου, τα οποία χαρακτηρίζονται από τη μοναδικότητα της χειροποίητης δημιουργίας και το μεράκι και την αγάπη που δόθηκε σ' αυτά από τις δημιουργούς τους.

Στη διάρκεια των προηγούμενων διοργανώσεων είχαμε τη χαρά να δούμε αντικείμενα που φιλοξενήσαμε να βρίσκουν τη θέση τους σε πωλητήρια μουσείων της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και σε καταστήματα όλης της χώρας. Είδαμε τo έργο γυναικών που συμμετείχαν στην έκθεσή μας να αναγνωρίζεται καλλιτεχνικά και εμπορικά. Κάποιες από αυτές μάλιστα κατάφεραν να μετουσιώσουν το χόμπι και τις καλλιτεχνικές εκφράσεις τους σε επαγγελματική δραστηριότητα.

6 – 11 Απριλίου 2017
Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς
Κατούνη 12-14 Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη


Δεν υπάρχουν σχόλια: